Gezinshuis

Gezinshuis

Wat is een gezinshuis?

In een gezinshuis wonen gemiddeld drie tot zes uithuisgeplaatste kinderen samen met hun gezinshuisouders. In een normaal huis, in een gewone buurt. Deze gezinshuisouders zijn professionele hulpverleners en vormen de vaste basis. Ze bieden naast veiligheid en rust ook professionele begeleiding en behandeling aan de kinderen. 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Waarom een gezinshuis?

Soms komt de ontwikkeling en veiligheid van kinderen in gevaar door hun gezinssituatie, waardoor zij uit huis geplaatst worden. Hierbij kun je denken aan opvang binnen de familie of aan pleegzorg. Maar voor kwetsbare kinderen met complexe problemen is dat vaak niet de juiste oplossing. Zij hebben professionele begeleiding en intensieve (trauma)behandeling nodig. Een gezinshuis kan dan uitkomst bieden. Met intensieve zorg en de juiste begeleiding krijgen kinderen dan alsnog de kans om op te groeien binnen een gezin.

Voor wie is een gezinshuis?

Een gezinshuis is er voor kinderen en jongeren met complexe problemen. Kinderen die thuis niet kunnen opgroeien, maar vanwege hun problematiek ook niet binnen een pleeggezin opgevangen kunnen worden. Dat kan zijn vanwege een traumatische ervaring, hechtingsproblematiek, verstandelijke of lichamelijke handicap, ontwikkelingsachterstand of psychiatrische problematiek. Die kinderen willen wij graag verwelkomen in ons gezinshuis.