“Puur van hart!”

Puur!

Dat is het woord dat de afgelopen week enorm is blijven hangen bij mij! Maar waarom eigenlijk!?

Begin deze week merkte ik dat de laatste schoolweek was aangebroken. De kinderen in het gezinshuis vlogen alle kanten op. Ze sprongen, ze zongen, ze genotenIMG_20180708_192402 maar waren o, zo druk. Hun puurheid overviel mij een beetje. Want inderdaad wat was het een spannende maar toch ook leuke week! Feestje hier, juffenfeestje daar..

Een afscheidsfeestje nog tussendoor en als kers op de taart verkleden! Wow wat een week.  Ik mocht een kijkje in hun hart nemen en zag daar de puurheid! De spanning, het genieten en toch ook wel een beetje de angsten.

Marc en ik mochten deze week beginnen met een heerlijk rondje racefietsen. Hoofd even leeg maken en genieten van de natuur. Ook toen kwamen we de puurheid tegen van de natuur, wat mooi om de mussen te zien zitten op de stoel aan het water. ‘zij maaien niet, zij zaaien niet’. Dat schoot er door mijn hoofd.

Toch waren er ook zorgen die de rest van de week mijn hoofd vulden; hoe zou dat straks moeten gaan met een 5 jarige op een andere school? Hij is nog maar zo klein en wat gaat hij allemaal missen!?

Tot de laatste schooldag en de afsluiting van het jaar. Het onderwerp was; ‘Zacheus; hij die puur van hart was’. En wat sloeg dat thema op mijn hart. Zacheus een tollenaar, hij die ‘gevangen’ zat werd toch uitgekozen door de Here God. Want, hij was puur van hart!
‘Puur van hart!?’ waar had ik dat deze week vaker gedacht, gezien en gehoord?

Daarom Gezinshuis Puur; puur van hart. Zodat we altijd eraan mogen denken dat God kiest en daar graag een omweggetje voor maakt!

Geef een reactie