Gezinshuis Puur

Van gezinshuis in loondienst naar zelfstandige zorg ondernemers; het idee achter een eigen naam en logo.

Op dit moment zijn wij samen volop bezig om zelfstandige zorgondernemers te worden, en bij een eigen onderneming hoort een eigen logo. Passend bij wat wij doen en wie wij zijn.

Bij het bedenken van het logo zijn we vanuit basis begonnen, de grondlijn. We wilden niet een ‘zweverig’ iets, maar merken dat we ons als gezinshuisouders kunnen kenmerken dat we o.a. werken vanuit ons hoofd, hart en handen. Zonder ons hoofd (en de wijsheid over wat goed is om te doen) kunnen we niet werken uit ons hart (de passie die we hebben voor het werken met de kinderen) en dagelijks komt dit tot uiting door ons werk met onze handen. Dagelijks staan we klaar voor de verzorging van de kinderen die bij ons wonen. Soms leuk, maar ook minder leuke klussen hebben we te doen. Vandaar de H in het huis; een gezinsHuis waarin de basis de H is (Hoofd, hart en handen).

De naam Puur staat er boven geschreven. De basis is dan ook PUUR vanuit het Hart, vandaar dat hij in het midden staat van het huis.

De boom helpt ons aan het verhaal van Zacheus te denken (lees eerder blog) ; God roept ook ons om uit de boom te komen. Kom en laat je zien! Daarnaast roept Hij ook de kinderen die bij ons mogen wonen, en mogen wij deze kinderen vanuit Gods ogen zien. Zien zoals ze zijn; Puur van Hart!

Onze liefde voor de natuur, en de dieren wordt vorm gegeven door de vogel en de hond. De vogel kenmerkt ook de ‘vrijheid’ en het soms aan en uit vliegen van de oudere kinderen.

De hond is wezenlijk onderdeel van ons gezinshuis. Onze hond Tobi helpt om kinderen welkom te heten, en indien de emoties en de onrust toe kunnen nemen bij de kinderen helpt Tobi voor de rust en de veiligheid. Hij staat letterlijk en figuurlijk klaar om de onrust op te vangen van de kinderen en jongeren.

De kleurencombinatie is passend bij Marc (rood) en Inge (okergeel), dit alles maakt het tot een pakkend geheel.

Martin Compagner heeft ons geholpen om het idee wat we hadden verder vorm te geven. http://www.mc-designs.nl/contact.

Geef een reactie